From our blog

veiligheidswaarschuwing

107 Views

Mogelijk risico op letsel veroorzaakt door de binnentrommel van de volgende wasmachines van Bosch en Siemens: Bosch WAT28320NL, Bosch WAT28461NL, Bosch WAT284B2NL en Siemens WM14T463NL, Siemens WM14T320NL. Alle apparaten hebben het FD-nummer: FD9902.
Consumenten die deze apparaten in huis hebben, vragen wij dringend om de aanwijzingen op te volgen van deze veiligheidswaarschuwing.

In Nederland geldt de veiligheidswaarschuwing voor een klein aantal wasmachines van Bosch en Siemens, geproduceerd in februari 2019.

Bij de kwaliteitscontroles is een mogelijk defect ontdekt aan de verbinding van de binnentrommel. Onder bepaalde omstandigheden kan deze verbinding tijdens het centrifugeren losraken en zo een risico op aanzienlijk letsel vormen.
BSH roept consumenten op om te controleren of de veiligheidswaarschuwing geldt voor hun apparaat. Is dit het geval, dan ruilt BSH het apparaat om voor een gratis, vervangende wasmachine van hetzelfde merk en type.

De veiligheid van onze consumenten is voor ons heel belangrijk. Heeft u een wasmachine met een defecte verbinding dan vragen wij u dringend om als voorzorgsmaatregel de wasmachine maximaal tot 800 toeren per minuut te laten centrifugeren, totdat de wasmachine is vervangen.
Wij bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak en bedanken u bij voorbaat voor uw geduld en begrip.
Kunt u de gevraagde nummers niet vinden op uw wasmachine of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via 0800-1908 (gratis).